Mokymai socialinių paslaugų teikėjams

Mokymų dalyviams išduodamas kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimas. Pažymėjimus išduoda Kolpingo kolegija, remiantis LR Socialinės apsaugos ir darbo minstro 2006 m. balandžio 5 d. Nr. A1-92 (nauja redakcija nuo 2019-10-12) įsakymo “Dėl socialinių paslaugų srities darbuotojų profesinės kompetencijos tobulinimo tvarkos aprašo bei socialinių darbuotojų atestacijos tvarkos aprašo patvirtinimo” 8 straipsnio 8.2. punktu:
8. Socialiniai darbuotojai profesinę kompetenciją tobulina:
8.1. pagal Socialinių paslaugų priežiūros departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (toliau – Departamentas) direktoriaus patvirtintas socialinių darbuotojų profesinės kompetencijos tobulinimo programas;
8.2. pagal aukštųjų mokymo įstaigų, vykdančių socialinio darbo studijas, patvirtintas socialinių darbuotojų profesinės kompetencijos tobulinimo programas.

Informacija apie planuojamus vykdyti mokymus socialiniams darbuotojams

Nuotoliniai mokymai „Neigiamų vaikystės patirčių sindromas: kaip suprasti ir padėti vaikui?“ (8 ak. val.)

2021 m. sausio 21 d. 9:00 val.

Mokymų kaina – 25 eur.

Informacinis lapelis

Seminaro lektorė – Gerda Laurinavičienė – Laplandijos universiteto doktorantė, socialinio darbo magistrė, VšĮ Kolpingo kolegijos lektorė, dėstanti Socialinio darbo vadybos bei Vaiko gerovės ir socialinės apsaugos studentams. Turi profesinės patirties dirbant su negalią turinčiais vaikais ir jaunimu. Aktyviai besidominti neigiamų vaikystės patirčių sindromu bei pagalbos galimybėmis vaikams ir jaunimui.

Mokymų metu kalbama apie neigiamų vaikystės patirčių sindromą. Neigiamos vaikystės patirtys – tai stresiniai ar trauminiai įvykiai vaikystėje, įskaitant piktnaudžiavimą tėvų valdžia bei vaiko apleistumą. Tai visos neigiamos vaikystės patirtys, kurios kenkia vaiko besivystančioms smegenims ir lemia, kaip vaikas geba reaguoti į stresą; šios neigiamos patirtys stipriai pažeidžia vaiko imuninę sistemą, neigiamos pasekmės jaučiamos kelis dešimtmečius, o nesuteikus reikiamos pagalbos – gali justi ir visą gyvenimą.

Nuotoliniai mokymai „Laiko valdymas“ (6 ak. val.)

2021 m. sausio 28 d. 10:00 val.

Mokymų kaina – 22 eur.

Informacinis lapelis

Seminaro lektorė – dr. Rūta Meištė, Kolpingo kolegijos Ekonomikos ir verslo centro vadovė, socialinių mokslų daktarė, docentė.

Seminaras skirtas visiems asmenims (socialiniams darbuotojams, pedagogams, vadovams ir darbuotojams, šeimoms) siekiantiems įgyti praktinių įgūdžių, kaip planuoti savo darbus, kaip efektyviai panaudoti laiką, skirtą pasiruošimui darbui, planuoti ir derinti veiklą skirtingose pareigose, peržiūrėti savo darbo dienos planą ir tinkamai jį susidėlioti.

Nuotoliniai mokymai „Pozityvi tėvystė“ (8 ak. val.)

2021 m. vasario 12 d. 9:00 val.

Mokymų kaina – 25 eur.

Informacinis lapelis

Seminaro lektorė – dr. Ramunė Bagdonaitė-Stelmokienė – socialinių mokslų (edukologija) daktarė, socialinio darbo magistrė. Nuo 2009 m. dirba Kolpingo kolegijoje, iki 2018 m. vadovavo Socialinės gerovės centrui, nuo 2018 m. – Kolpingo kolegijos direktorė. Dėsto Socialinio darbo vadybos bei Vaiko gerovės ir socialinės apsaugos studentams. Turi ilgametę patirtį dirbant ir vadovaujant žmonių komandoms. Priklauso tarptautiniams tyrėjų tinklams: ERIS (European Research Institute for Social Work) ir International Foster Care Research Network bei nacionalinei asociacijai LETA (Lietuvos edukacinių tyrimų asociacija).

Rekomendacijos COVID-19 viruso prevencijai:

• Išlaikyti ne mažesnį kaip 2 m. atstumą.
  • Dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kt. priemones).
  • Dezinfekuoti rankas.
  • Laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo (kosėti ar čiaudėti prisidengus vienkartine servetėle arba į sulenktos alkūnės vidinę pusę).
  • Pajutus gripui, peršalimui ar covid-19 būdingus simptomus (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas), į mokymus rekomenduojama nevykti.