Erich Reischmann. Šveicarijos Kolpingo draugijos pirmininkas

Dešimtasis Kolpingo kolegijos 25-mečio asmenybių pristatymų cikle yra šveicaras Erich Reischmann. Erich galima vadinti viena aktyviausių Kolpingo asmenybių. 1996 m. prisijungęs prie Veinfeldeno (Šveicarija) Kolpingo šeimos, šiandien Reischmann užima ne vieną svarbų postą Europos Kolpingo bendruomenėje. Reischmann, be jau minėto prisijungimo prie Veinfeldeno (Šveicarija) Kolpingo šeimos, kartu yra ir Šveicarijos Kolpingo draugijos pirmininkas, Tarptautinės Bodeno ežero regiono Kolpingo šeimų konferencijos (IBK) valdybos pirmininkas, tarptautinės draugijos „Kolping International“ direktorių valdyboje atstovauja Europos Kolpingo draugijas.

Su Kolpingo draugijos veikla ir renginiais Erich susipažino vieneriais metais anksčiau nei prisijungė prie Kolpingo bendruomenės – 1995 m. Minimais metais, kaip atvirauja Reischmann, išgyveno ne patį lengviausią savo gyvenimo periodą, taigi, paklausęs vienos gerai pažįstamos šeimos patarimo, sudalyvavo keliuose Kolpingo bendruomenės renginiuose. Erich teigia, kad ši Kolpingo bendruomenė suteikė jam palaikymą, todėl 1996 m. jis buvo pasiruošęs ir pats tapti nariu ir aktyviai dirbti draugijoje, populiarindamas Adolfo Kolpingo idėjas.

Jau minėta Šveicarijos Kolpingo draugija kartu su „Kolping International“ yra glaudžiai susijusios su Lietuvos Kolpingo draugija. Daugelis bendrų projektų leido sukurti glaudžius santykius tarp organizacijų. Vienas iš svarbiausių projektų – „Freundeskreis Kolping-Stiftung Litauen e.V.“ fondas, kuris glaudžiai jungia tiek Šveicariją, tiek visą tarptautinę Kolpingo bendruomenę su Lietuva.

Paklausus apie asmeninį Erich Reischmann indėlį, kuris padėjo Kolpingo kolegijai sėkmingai vykdyti veiklą jau 25-erius metus, šveicaras išlieka kuklus. Dažniau minėdamas Šveicarijos Kolpingo draugijos indėlį negu savo asmeninį. Kelerius metus teikta finansinė parama leido įrengti kolegijos interjerą, išplėsti erdves mokymuisi bei laisvalaikiui, pritaikyti infrastruktūrą asmenis su specialiaisiais poreikiais, prisidėti prie studentų stipendijų.

Reischmann kaip vieną įsimintiniausių įvykių įvardina Kolpingo kolegijos naujojo pastato atidarymo dieną. Užplūdęs pasididžiavimas ir įrodymas to, ką gali bendras darbas, išliko atmintyje iki šių dienų. Erich nepamiršta paminėti ir rėmimo Kolpingo pradinei mokyklai bei darželiui, daugiausiai minimų objektų infrastruktūros gerinimo darbams.

Pasak Erich, jaunimas Kolpingo kolegiją rinktis turėtų „dėl studijų kokybės ir į ateitį orientuotų studijų programų, pavyzdžiui, ekoturizmo studijos skirtos aplinką tausojančiam turizmui skatinti, socialinio darbo vadybos studijos padeda vystyti ne pelno organizacijas. Visos šios studijų kryptys prisideda prie tvaraus gamtos, ekonomikos ir visuomenės vystymosi.“

Ir pabaigai linkėjimai visiems Kolpingo kolegijos bendruomenės nariams nuo Erich Reischmann: „linkiu Kolpingo kolegijai kuo greičiau užtikrinti įprastą (kontaktinę) nuolatinę veiklą visose studijų srityse. Palaikysime jus ir ateityje. Linkime jums įkvėpimo, drąsos ir sėkmės. Kartu siekime, kad Kolpingo kolegija taptų etalonu Lietuvos Respublikai“.