Naujienos ir aktualijos

2020 metų sausio 15 d.   Ekotrizmo II kurso studentai su dėstytoja Violeta Urbaite-Būdeliene atliko praktiką Kauno mieste. Kiekvienas iš studentų turėjo pristatyti ir papasakoti apie pasirinktą lankytiną, istorinį objektą – būnant gido vaidmenyje. Ekskursija prasidėjo nuo Kauno miesto istorinio pasididžiavimo stovinčio prie Kauno pilies – Laisvės kario -Vyčio. Vienas iš studentų, Andrius Kiaušas, trumpai pradėdamas ekskursiją papasakojo apie šią įspūdingą skulptūrą. Žengdami toliau, studentai išgirdo savo kolegės, Aistės Metelionytės, pasakojimą apie vieną iš didžiausių ir seniausių Kauno gotikinio stiliaus – Šv. Jurgio Kankinio bažnyčią.

Kauno rotušė – Kauno širdis, garsėjanti savo sena istorija, menanti XVI amžių, ją pristatė studentas – Mantas Salamanavičius. Eidami link istorinės Prezidentūros rūmų, seniausiąja miesto dalimi – Kauno senamiesčiu, išgirdome Gretos Patarakaitės pasakojimą apie šią vietą. Studentas, Lukas Kačenauskas, mums pristatė informaciją apie laikinosios sostinės vieną svarbiausių vietų – Istorinę Lietuvos Respublikos Prezidentūrą.

Eidami link kitų objektų, išgirdome apie Žygimanto Augusto laikų monetų skrynią, kurią saugojo didinga Laisvės Alėja. Apie jos istoriją detaliai papasakojo studentė – Deimilė Šulcaitė. Netoliese buvo aplankyta viena seniausių Šv. Gertrūdos gotikinė bažnyčia. Apie ją sužinojome iš studento – Manto Pagojaus. Kultūrinius objektus tokius kaip, Lietuvos paštą, Nacionalinį Kauno dramos teatrą, Kauno valstybinį muzikinį teatrą pristatė studentai – Edvinas Pažėra, Rytis Rinkevičius ir Tauras Tarolis. Apie vieną didžiausių Lietuvos universitetų -Vytauto Didžiojo universitetą, mums papasakojo Ervinas Mitkus. Vienas iš įdomiausių muziejų Kaune – Vytauto Didžiojo karo muziejus. Šis objektas buvo pristatomas studentų – Oskaro Maselsko ir Jolitos Daujotaitės. Norėdami šiek tiek atsipūsti ir pasistiprinti studentai pasirinko taip pat istorinį, pačiame miesto centre esantį restoraną – viešbutį „Metropolis“ , kuriame lankėsi daugybė garsių žmonių ir apie jų apsilankymus išgirdome iš Kristinos Marcinkevičiūtės. Turėdami laisvo laiko studentai, smagiai praleido laiką dalyvaudami viktorinose, kurias organizavo viena iš studenčių  – Jolita Daujotaitė. Ji laimėjusiems įteikė po saldų prizą.

Pasisvečiavę restorane studentai patraukė link vienintelio esančio pasaulyje muziejaus – Velnių muziejaus. Ten buvo klausoma profesionalaus gido pasakojimų apie velnių skulptūras, apie garsaus dailininko Antano Žmuidzinavičiaus kūrinius, jo gyvenimą. Taip pat dalį informacijos apie šią vietą mums pateikė – Ugnė Mencevičiūtė.

Studentai klausėsi Gabrielės Talalajevaitės pasakojimo – apie istorinį Žaliakalnio funikulierių, kuriuo ir kėlėsi norėdami aplankyti paskutinį objektą – Kauno Kristaus prisikėlimo baziliką. Apie šią įspūdingą šventovę pasakojo studentas – Lukas Jankūnas.

Studentai vieni iš kitų išgirdo daugybę įdomios informacijos, aplankė dar nematytus objektus ir džiaugėsi smagia praktika, kurią atliko visi kartu keliaudami ekskursijoje.

Straipsnį parengė:

Aistė Metelionytė, Ekoturizmo II kurso studentė